Baghete cu masline

by MissyB
baghete cu masline
baghete cu masline

Este pentru prima data cand fac paine. Si imi place foarte mult tot procesul. Sunt incantata de rezultat si asta ma motiveaza sa mai incerc, poate chiar sa fac o paine “adevarata” 🙂 .  Inceputul este pmitator, zic eu. Aceste painici/baghete sunt crispy la exterior, pufoase la interior si super gustoase.

Ingrediente 6 buc:

  • 450g faina alba pentru paine (650)
  • 50g faina integrala
  • 375g apa
  • 30 ulei de masline
  • 12g drojdie proaspata
  • putin zahar
  • 9g sare
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 250g masline kalamata si negre(fara samburi)

Preparare

  •  Intr-un bol mare se pune faina alba si cea integrala. Se face un mic gol in mijloc si se adauga drojdia. Pune putin zahar (cat cuprinzi intre degete) peste ea si putina apa. Acopera cu putina faina si lasa drojdia sa se activeze, vreo 3-4 min.
  • Apoi adauga restul de apa, uleiul de masline, sarea si rozmarinul. Amesteca toate ingredientele pana sunt bine omogenizate. Acopera bolul si lasa aluatul 15min la odihna.
  • Fa o tura de stretch and fold (gasesti pe google/youtube tehnica, daca nu o cunosti) si apoi mai lasa aluatul inca 15min la odihna.
  • Adauga maslinele si prin aceasi tehnica de stretch and fold incorporeaza-le in aluat. Acopera bolul si lasa-l la dospit in frigider pentru minim 12h.
  • Dupa ce a dospit aluatul, o sa aiba niste bule si o retea de gluten minunate. Incalzeste cuptorul la 250° cu tava pe care o vei folosi in el. Pune aluatul pe blatul de lucru putin infainat. Imparte-l in 6 bucati. Poti sa faci asta cu ajutorul unui cutit cu lama lata (daca nu ai deja toate uneltele pentru facut paine).
  • Din fiecare bucata de aluat modeleaza cu mainile o mini bagheta si rasuceste-o putin. Pune baghetele pe o hartie de copt si mai lasa-le 15min la odihna.
baghete cu masline
  • Transfera hartia cu baghete pe tava deja incalzita. Bag-o la cuptor pentru aproximativ 18-20 min, pana se rumeneste bine.
  • Daca ai posibilitatea, primele 10min poti sa coci baghetele la aburi, va ajuta coaja sa fie si mai crispy.

Pare un pic complicat pentru ca sunt cativa pasi care trebuie urmati, dar in esenta reteta este chiar simpla.

Sa iti fie cu mare pofta!
 
 
 
 

You may also like

Leave a Comment