Cartofi dulci cu branza de capra si salsa cu ceapa verde

by MissyB
cartofi dulci

Pentru ca ultima data cand am pregatit acest fel de mancare am primit complimente foarte faine, m-am hotarat sa scriu reteta si pe blog. In felul acesta o puteti gasi mai usor oricand vreti si cine stie, poate o sa faceti si voi cateva cuceriri cu ea. 😊

Este extrem de simplu de facut, foarte gutoasa si fresh. Eu i-am mai adaugat si o salata de morcovi langa, dar voi faceti cum vreti si poftiti. La o prima vedere poate parea ciudat sa pui morcovi langa cartofi dulci, dar mie mi-a placut mult combinatia.

P.S. Este si o reteta vegetariana, so mai usoara pentru corp si merge perfect pentruĀ  cina.

P.S.S. cartofii acestia sunt o alternativa ideala pentru o pofta aproape de nastapanit de cartofi prajiti. Probat! Reusit!😊

Ingredientele de mai jos sunt suficiente pentru vreo 2 portii.

Ingrediente cartofi dulci

  • 3 cartofi dulci medii
  • 6 linguri ulei maslineĀ 
  • 1 lingurita cimbrisorĀ 
  • 1/2 lingurita boia picanta (sau dulce, dupa pofte)

Ingrediente salsa verde

  • 3 fire (mici) de ceapa verdeĀ 
  • cateva fire patrunjelĀ 
  • 2 linguri ulei maslineĀ 
  • 1 lingurita miereĀ 
  • 3 lingurite otet de mere

Pentru servire:Ā 

  • Bucatele de branza de capraĀ 
  • Seminte de dovleac si muguri de pin usor prajite

Ingrediente salata de morcovi:Ā 

  • 2 morcovi mediiĀ 
  • 1 lingura mix de seminte usor prajiteĀ 
  • o legatura patrunjelĀ 
  • salsa din zeama de lamaie, ulei de masline, pudra de chilli, chimen macinat, sare, piper
seminte de dovleac, muguri de pin

Buun avem o lista lunga de ingrediente, dar procesul de gatire si pregatire este foarte simplu. Incepem cu cartofii, se curata, se taie cubulete si se pun intr-o tava de yena. Se amesteca uleiul si condimentele si se pun peste cartofi. Amestecati bine, in asa fel incat toate bucatelele de cartofi sa fie acoperite. La cuptor la 200° pentru vreo 20-25 min. Verificati cu o furculita daca s-au copt.

Intre timp pregatiti salsa pentru ei. Ceapa verde si patrunjelul se toaca. Se pun intr-un bol si peste acestea se adauga restul de ingrediente. Amestecati-le bine.

Tot pana sunt gata cartofii, aveti timp sa va ocupati si de salata. Morcovii se rad pe razatoarea mare si patrunjelul se toaca marunt. Se pun intr-un bol si se adauga mixul de seminte si salsa(amestecati inainte toate ingredientele pentru salsa). Si ce credeti? Amestecati din nou, toate ingredientele.Ā 

salata de morcovi cu seminte

Acum sunt gata si cartofii. Pentru servire luati una bucata farfurie intinsa si mare. Puneti salata de morcovi intr-o parte. In cealalta cartofii si peste ei bucatele de branza de capra, salsa verde si semintele de dovleac si pin.

Minunata combinatie de gusturi! As zice ca puteti sa faceti in cantitate mai mare, e foarte probabil sa mai vreti inca o portie…sau doua. 😊

Sa va fie cu mare pofta!

cartofi dulci

You may also like

Leave a Comment