Cel mai bun cheesecake cu vanilie si fistic

by MissyB
easy vanilla and pistachio cheesecake

Se pare ca a trecut ceva (cam mult) timp de cand nu am mai postat o reteta si chiar si mai mult de cand nu ti-am mai facut pofta cu ceva dulce.  😊

De data aceasta, vin cu o ispita cu fistic: si crema si ‘fresh’. So daca nu esti fan/a fistic, poti sa dai skip. Sunt sigura ca vei gasi altceva pe placul tau la mine pe blog.

Crema de fistic am cumparat-o la Lidl, dar cred ca poti gasi si alte supermarketuri.

Pregatirea acestui cheesecake este foarte simpla, partea usor tricky sta in modul de coacere. Insa daca ai un cuptor care sa te ajute si aici este usor. De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, cea mai dificila va fi asteptarea… sa se raceasca sa il poti manca.

easy vanilla and pistachio cheesecake

Ingrediente (tava de 22cm diametru):

  • 150g biscuiti digestivi
  • 60g unt
  • 3 cutii mascarpone
  • 160g zahar pudra
  • 3 oua
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 280g iaurt in still grecesc
  • 2 linguri amidon de porumb
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 si ½ lingura de zeama de lamaie
  • 2-3 linguri crema de fistic
  • 10g fistic tocat grosier

Pregatire

  • Incalzeste cuptorul la 210 grade si pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili. Daca nu este non-aderenta, unge peretii ei cu putin unt.
  • Manual sau cu ajutorul unui blender faramiteaza biscuitii. Pune si untul la topit.
  • Intr-un bol amesteca biscuitii cu untul pana capata textura unui nisip umed. Pune acest mix in tava si niveleaza totul cu fundul unui pahar.  Baga tava la cuptor pentru aprox. 6-7 minute.
  • Intre timp, ia un bol mai mare si adauga mascarponeul, zaharul pudra, ouale, condimentele si iaurtul. Amesteca totul cu un mixer pana cand compozitia devine omogena.
  • Peste compozitie, cerne amidonul. Adauga si coaja si zeama de lamaie. Ia un tel si cu miscari usoare amesteca de jos in sus pana sunt incorporate toate ingredientele.
  • Toarna toata compozitia in tava si bag-o la cuptor. Redu temperatura la 110 grade si lasa cheesecakeul la copt pentru aproximativ 50min (depinde de cuptro). Dupa 40 min poti sa verifici cum arata. Daca misti usor de tava, cheesecake-ul trebuie sa tremure usor. 😊 Inseamna ca este copt suficient. Dar nu il scoate din cuptor, ci lasa-l acolo sa se raceasca cu usa intre-deschisa. Aici iti arat cum fac eu asta.
  • Dupa ce s-a racit, il scoti din cuptor si il mai poti lasa si la temperatura camerei pentru inca 1h.
  • Cand este racit complet, pot isa pui deasupra crema de fistic si fisticul tocat grosier. Daca pot isa rezisti, ar fi bine sa il lasi peste noapte in frigider. Gustul va fi mult mai bun a doua zi.

P.s. nu e deloc bai nici daca il mananci inainte sa mai ajunga la frigider.

 

Ce spui? Easy peasy. Sa iti fie cu spor si mare pofta!

easy vanilla and pistachio cheesecake

You may also like

Leave a Comment