Papanasi fierti cu fistic, nuca de cocos si mango – reteta clasica with a modern twist

by MissyB
papanasi fierti cu mango, nuca de cocos si fistic
papanasi fierti

Acum putin timp am mancat o portie de papanasi fierti cu nuca de cocos si mango. Combinatia mi s-a parut absolut minunata. In plus varianta aceasta de papanasi este ceva mai sanatoasa.

In weekend am trecut si eu la treaba. Am gasit o reteta clasica de papanasi fierti pe siteul celor de la Savori Urbane. I-am adaugat touch-ul personal si mi-a iesit un desert usor, rapid, sanatos si foarte gustos.

Ingredientele sunt suficiente pentru aproximativ 25 de papanasi. Nu-ti face griji de cantitate, acestia se fac mult mai mici fata de varianta de papanasi prajiti. 😊

Daca nu iti place mango, pot isa ii servesti cu un sos de fructe de padure, un sos de vanilie (aici gasesti reteta) sau simplu de tot, cu dulceata sau gem.

Ingrediente papanasi

  • 400g branza de vaci grasa
  • 160g gris
  • 30g green sugar (sau zahar pudra)
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 2 oua
  • coaja rasa de la un lime
  • 15g fistic maruntit
  • 10g nuca de cocos
  • un praf de sare

Ingrediente pesmet rumenit

  • 80 g pesmet
  • 5 g zahar tos
  • 20 g unt
  • 10g fulgi de cocos

Pentru sosul de mango

  • 1 mango
  • 2 linguri de gin
  • 2 linguri de apa
  • 10g zahar
  • un varf de lingurita de cardamom

Pregatire papanasi

  • Pune toate ingredientele intr-un bol incapator. Incepe cu branza si ouale, amesteca-le putin, apoi continua cu restul ingredientelor.
  • Amesteca bine pana devine o compozitie omogena.
  • Lasa aluatul la odihnit pentru 30 min. In acest timp se va hidrata grisul.
  • Dupa ce a trecut timpul de odihna, umezeste-ti palmele si incepe sa formezi bilute egale din aluat. Asemanator unor chiftelute, dar usor aplatizate.

Fierbere papanasi

  • Ia o oala mare, incapatoare si pune apa la fiert. Adauga si 2 lingurite de sare.
  • Cand incepe apa sa fiarba este momentul sa adaugi papanasii. Poti sa faci acesta operatiune cu ajutorul spumierei.
  • In prima faza papanasii se vor duce pe fundul oalei. Treptat se vor ridica la suprafata. Din acest moment mai lasa-i la fiert cam 4 minute.
  • Dupa ce s-au fiert scoate-I cu ajutorul unei spumiere.
  • Pune papanasii direct in pesmetul rumenit si intoarce-I pe toate partile pana sunt acoperiti bine.

Pregatire sos de mango

  • Curata si taie in cubulete mango.
  • Intr-o oala pune la fiert (la foc mic) bucatelele de mango, cu apa si zaharul.
  • Dupa ce s-a inmuiat mango, adauga ginul si cardamomul. Mai lasa la fiert inca 2-3 minute.
  • Pune toata compozitia intr-un blender si vjjj vjjj pana devine un sos cremos si fin.

Gata! Cam asta este totul, mai ramane sa ai mare pofta la servit! 😊

 

papanasi fierti cu mango, nuca de cocos si fistic

You may also like

Leave a Comment