Para fiarta in vin cu crema de mascarpone si apa de flori de portocal

by MissyB
para fiarta in vin

Am pregatit pentru voi reteta ideala daca vreti sa dati pe spate partenerul sau o prietena, un prieten, mama, tata, fratele, sora sau pe cine vreti voi. 😊

O reteta simpla, usor de facut, dar cu dichis. Este vorba despre o para posata (fiarta) in vin cu crema de mascarpone cu apa de flori de portocal. Un desert rafinat, elegant cu arome multiple de scortisoara, anason, vanilie, si cu un iz oriental dat de apa de flori de portocal. Pe aceasta din urma, eu am gasit-o la Auchan in zona cu produse internationale. Nu este deloc scumpa si din sticla respectiva sa tot aveti pentru cateva zeci de retete. Atat gustul cat si aroma ei sunt foarte puternice si nu este nevoie de o cantitate mare pentru a aromatiza prajitura.

Cand am facut aceasta reteta, am profitat sa fac si o mica sedinta foto. Yes, guilty! Dar carei fete nu ii place sa fie pozata, mai ales cand face ceva cu placere?! 😊

Ingrediente (2 portii)

  • 2 pere mari (va recomand perele Williams sunt ideale pentru a fi fierte)
  • 100g zahar brun
  • 250ml vin rosu demi-sec
  • 250ml apa
  • 1 anason stelat
  • 1 baton de scortisoara
  • pastaie de vanilie
  • 2-3 cuisoare
  • O felie de portocala
  • Coaja de portocala uscata (optional)

Ingrediente crema de mascarpone

  • 100g mascarpone
  • 1 lingura de miere sau sirop de agave
  • 1 lingurita zeama de portocala
  • ½ lingurita apa de flori de portocal
  • ¼ lingurita (un varf) de scortisoara

Intr-o oala medie se pun vinul, apa si zaharul si se pun pe foc la incalzit pana se topeste complet zaharul. Se adauga condimentele, felia de portocala si bucatelele de coaja de porto uscata. Inainte de a pune pastaia de vanilie, aceasta se taie pe jumatate (pe lungimea), se scot semintele cu ajutorul cutitului si se pun toate in amestecul lichid (inclusiv pastaia).

vin fiert

Intre timp se pregatesc perele. Se taie 1cm din baza pentru a putea sa fie asezate usor pe farfurie pentru servire si se curata de coaja. Cu mare grija, coditele trebuie sa ramana intacte.

Cand amestecul lichid a ajuns in punctul de fierbere, se reduce focul de la aragaz la minim si se adauga perele. Se acopera cu capacul si se lasa la fiert pentru aproximativ 20-30 min. Din 5 in 5 min este ok sa intoarceti perele pentru a va asigura ca se fierb uniform. Pentru a va da seama daca s-au fiert suficient puteti sa infigeti varful unui cutit ascutit si altfel vedeti cat de usor intra.

pere
para fiarta

Dupa ce s-au fiert perele trebuie lasate la racit tot in lichid pentru aproximativ 45min – 1h.

Apoi se scot pe un platou si lichidul se pune din nou la fiert. De data aceasta la foc mare pana se reduce cantitatea de lichid cam la jumatate si devine mai dens.

Intre timp se pregateste crema de mascarpone. Se mixeaza putin cu ajutorul unui mixer (pana devine mai cremoasa). Apoi cu ajutorul unei linguri se incorporeaza si restul de ingrediente.

Se ia una bucata farfurie draguta (mai mare) si se aseaza frumos para cu doua linguri de crema si 2-3 linguri de reductie de vin. Poate si un praf de scortisoara, ca nu strica.

Ce ziceti? Un desert simplu, dar cu dichis. Astept si feedback-ul vostru aici sau pe Instagram.

P.S. daca va mai ramane vin, nu e bai, puteti sa il beti. E tare bun! 😉

 

para fiarta
para fiarta
scortisoara
para fiarta
para fiarta

You may also like

Leave a Comment