Supa crema de dovleac – o reteta spicy si cu putine calorii

by MissyB
reteta supa crema de dovleac
reteta supa crema de dovleac

Hai ca iar a trecut ceva timp de cand nu am mai postat ceva salty and spicy. 😊 A fost pentru prima data cand am facut o supa crema si sunt foarte multumita de rezultat. Mi-a iesit foarte cremoasa, suficient de lichida, iar gustul … minunat. O combinatie reusita de condimente.

Mai mult, este si foarte satioasa. Dupa un bol sanatos cu aceasta supa crema de dovleac, nu am mai simtit nevoia si a unui al doilea fel de mancare. Nici nu are multe calorii, asa ca este un ‘win situation’ pe toate partile 😊

  • Timp de pregatire: ~30 min
  • Timp de gatire: ~1h
  • Portii: 4-5
  • Calorii: 315/portie

 

Ingrediente:

  • 1 dovleac (aprox. 1.5kg)
  • 1lingura garam masala
  • 2 lingurite chimen
  • ½ lingurita fulgi de chilli
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa toccata marunt
  • Ghimbir ras
  • 4 catei de usturoi
  • 3 morcovi medii
  • 900ml supa de legume
  • 100ml smantana pentru gatit

Etapa 1

  • Incalzeste cuptorul la 180 grade. Tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt
  • Taie dovleacul in bucati (fara seminte). Curata si taie si morcovii in bucati.
  • Pune bucatile de dovleac si morcov intr-un bol.
  • Amesteca 2 linguri de ulei de masline cu garam masala si 1 lingurita de chimen. Pune amestecul peste dovleac/morcovi si amesteca bine pana sunt acoperite cu uleiul condimentat.
  • Pune bucatile de legume in tava. Pune si cateii de usturoi intregi  sib aga tava la cuptor pentru aproximativ 45 min sau pana se inmoaie dovleacul.

 

Etapa 2

  • Pune restul de ulei la incins intr-o oala mai mare. Pune ceapa tocata, ghimbirul, fulgii de chilli si restul de chimen. Amesteca bine si prajeste-le pentru 3-4 minute.
  • Adauga supa de legume si lasa totul pe foc pana incep sa fiarba.

 

Etapa 3

  • Dupa ce s-au copt legumele, scoate tava din cuptor si lasa-le sa se raceasca putin.
  • Foloseste o lingura ca sa indepartezi dovleacul de pe coaja. Indeparteaza si cojile de pe usturoi.
  • Pune toate legumele in oala cu supa.
  • Foloseste un blender vertical si mixeaza totul pana devine crema.
  • Pune supa inapoi pe foc mic si adauga smantana pentru gatit. Amesteca bine si mai lasa la gaitit pentru inca 3-4 minute.

 

Pentru servire eu am prajit si cateva seminte de dovleac. Am pus supa crema intr-un bol, am adaugat un firicel de smantana pentru gatit si in mijloc semintele plus cativa fulgi de chilli.

 

Sa iti fie cu mare pofta! 😊

Tips&tricks

  • Supa de legume o poti face rapid din 1-2 cuburi bio de legume
  • Semintele de la dovleac le poti curata, spala si apoi coace. Apoi pot fi folosite fie pentru servirea supei crema sau adaugate la orice salata.
reteta supa crema de dovleac

You may also like

Leave a Comment