1.3K
In cateva zile o sa trecem in noul an, un an de la care toti avem asteptari mari. Intr-un fel sau altul, cred ca toti ne dorim ca in 2021 sa putem sa revenim la “normalitatea” de dinainte de pandemie. Practic sa avem din nou libertate de miscare, sa putem sa ne vedem familia, prietenii si sa putem sa ii imbratisam fara teama ca ceva rau s-ar putea intampla.
Eu si cel mai probabil multi dintre voi, anul acesta vom petrece revelionul acasa. Pentru mine acesta va fi un motiv in plus sa-mi pun imaginatia la lucru si sa creez un meniu ceva mai diferit. Totodata, vreau sa fie un meniu cu preparate usor si rapid de facut. Imi doresc sa petrec mai mult timp cu cei dragi.
Am cateva idei in minte, printre care si cateva combinatii pentru bruschete, crostini sau cum vreti voi sa le mai spuneti. Sunt fie facute la cuptor, fie la rece.
La acestea o sa adaug si cateva bilute de crema de branza invelite in merisoare si nuci. Acestea le voi face pentru prima data, asa ca o sa revin cu detalii. 😊
Un platou cu branzeturi si fructe care merg perfect cu un vin si pentru desert o sa aleg tiramisu.
Revenind la bruschete, gasiti mai jos cateva idei. Si pentru cele reci si pentru cele calde, va recomand sa stropiti feliile de paine cu cativa stropi de ulei de masline inainte de a pune ingredientele peste. 😊
Â
Bruschete calde cu muschi de porc, ciuperci brune, rosii cherry, ardei gras rosu, cascaval ras si busuioc.Â
Se pun toate ingredientele pe feliile de paine stropite cu ulei de masline si se baga la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 10-12 min.Â
Bruschete sau mai bine zis, toast cu avocado, ou fiert si microplante de busuioc. In pasta de avocado am adaugat ardei kapia pentru culoare si crunchiness plus o lingurita de zeama de lamaie, sare si piper.
Microplantele sunt, desigur, de la @microgreensromania .Le gasiti si in Auchan.
Bruschete calde cu ciuperci brune si blue cheese. Sa nu uitati de cateva frunzulite fresh de patrunjel. Astea cand le serviti.Â
Paine ciabatta cu masline, ricotta, prosciutto din parma, cirese (merg si cele din compot), piper si optional, doar pentru iubitorii de “picanterie”, fulgi de chili. Feliile de paine putin prajite si unse cu ulei de masline si restul “on top”.
Bruschete simple cu felii de avocado stropite cu 2-3 stropi de zeama de lamaie. Piper si mix de seminte peste.Â
Mic pont, toate aceste combinatii merg perfect si pentru mic dejun. Plus, bruschetele sunt foarte versatile, puteti sa va lasati poftele si imaginatia sa lucreze si sa creati si voi alte combinatii.Â
Sa va fie cu mare pofta!Â